Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Saadet pastası

Etiketler:
6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 15 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
1 adet kakaolu veya sade kek
(pastaban)
1 su bardağı dolusu vişne kompostusu
(Vişne reçelinin tanelerini de kullanabilirsiniz.)
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı dolsusu neskafe
2 yemek kaşığı dolusu tozşeker
varsa 2 yemek kaşığı dolusu konyak veya viski
Krema için;
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu un
6 yemek kaşığı tozşeker
2 paket vanilya
3 adet yumurtanın sarısı
1 paket labne peynir (200 gr)

YAPILIŞI : Kalp şeklinde bir karton hazırlayıp iki parçalı hazır keki kalp şeklinde kesin. Keki ıslatmak için; 1 su bardağı ılık suyun içine tozşeker ve neskafeyi koyup karıştırın. Varsa konyak ya da viskiyi de ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kekin iki parçasını da bu neskafeli karışımla ıslatıp bir kenarda bekletin. Diğer taraftan, kremayı hazırlamak için; süt ve unu küçük bir tencereye aktarın. Üzerine tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra tencereyi kısık ateşin üzerine oturtun.
Tel çırpıcı ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırarak krema koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken yumurta sarılarını teker teker ekleyerek mikserin yüksek devriyle çırpın. Üzerine 1 paket labne peyniri de ilave edip mikserle 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Islak haldeki kekin bir parçasını servis tabağına yerleştirin. Üzerine 6-7 yemek kaşığı kadar krema sürün. Vişne tanelerini kremanın üzerine sıraladıktan sonra kekin ikinci parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı kekin üzerine ve kenarlarına sürün. Pastanın üzerini şekerlemelerle ya da kakao tozuyla süsleyip sevgiyle servis yapın.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye