Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Un kavurmalı kete

Etiketler:
10 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 60 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ 40 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
? 1 su bardağı ılık süt
? 1 çorba kaşığı tozşeker
? 1 yemek kaşığı kuru toz maya
(42 gramlık yaş maya da kullanabilirsiniz.)
? Alabildiği kadar un
? 100 gr margarin
İç harcı için;
? 8 yemek kaşığı un
? 150 gr tereyağı
? 2 yumurtanın sarısı

YAPILIŞI: Hamuru hazırlamak için; ılık sütü bir kaseye aktarıp üzerine toz mayayı ekleyin. Mayayı yaklaşık 5 dakika süreyle ara sıra karıştırarak eritin. Üzerine, tuz ve tozşekeri ilave edip elinizle karıştırın. Önce 1 su bardağı dolusu un ekleyip yoğurmaya başlayın. Elde ettiğiniz pürüzsüz hamurun üzerini hafif nemli bir peçetesiyle kapatıp hamuru, oda sıcaklığında en az 1 saat kadar bekletin. Diğer taraftan, ketenin iç harcını hazırlamak için; tereyağını orta boy bir tavada eritip üzerine unu ilave edin. Unu, orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, hafifçe sararıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 8-10 dakika sonra unun kokusu kaybolacak ve iri taneler şeklinde topaklanacaktır. Bu hale gelen unu ocaktan alıp iyice soğuması için bir kenarda bekletin. Kabaran hamurdan eşit büyüklükte 10 adet beze yapıp her birini yuvarlayın. Hamurları, merdane ya da oklava yardımıyla unlanmış tezgahın üzerinde yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yaklaşık 23-25 santim çapındaki yuvarlak yufkaların üzerine, eritip ılıttığınız margarini fırçayla sürün. Üzerlerine, soğuyan kavrulmuş unu serpiştirin. Yufkaları uçlarından başlayarak sıkıca sarıp rulo haline getirin. Sonra bu ruloları kendi etraflarında çevirerek sarın. Üzerlerine elinizle bastırarak yassı hale getirin. Keteleri yağlanmış fırın tepsisine, aralarında epey mesafe bırakarak yerleştirip yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürdüğünüz keteleri 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri iyice sararıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin. Keteleri fırından çıkarıp sıcak sıcak servise sunun.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye