
Malzemeler;
- 4 küçük patlıcan
- 400 gr tavuk eti
- 150 gr. tereyağ
- 200 gr. mantar
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 6 sivri biber
- 150 gr kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber,
Hazırlanışı;
- Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir. Kısık ateşte közlenir ve soyulur. Kararmaması için limonlu suya koyulur.
- Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur. Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir.
- Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
- Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulur.Kalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür. Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur.
- Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir. Servise sunulur.

Yorum Gönder