Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Tavuklu Patlıcan Kebap






Malzemeler;

  • 4 küçük patlıcan
  • 400 gr tavuk eti
  • 150 gr. tereyağ
  • 200 gr. mantar
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 6 sivri biber
  • 150 gr kaşar peynir
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber,

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar bir kürdan veya çatalla ara ara delinir. Kısık ateşte közlenir ve soyulur. Kararmaması için limonlu suya koyulur.
  2. Tereyağ bir tavada eritilir, ince kıyılmış soğan ilave edilir hafif pembe kavrulur. Küçük doğranmış tavuk eti ve mantar ilave edilir.
  3. Suyunu çekince ince kıyılmış 2 sivri biber, küp küp doğranmış domatesler ve baharatlar ilave edilir ve 15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.




  4. Patlıcanlar karnıyarık gibi ortadan parmakla açılır ve tavuklu iç doldurulur.Kalan sos patlıcanların üstüne ve tepsiye dökülür. Biberler bütün olarak patlıcanları üzerine veya yanına koyulur.


  5. Üstleri rendelenmiş kaşar peynirle kaplanır, sıcak fırında kaşar peynirler eriyinceye kadar pişirilir. Servise sunulur.




0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye