
- yarım kilo kıyma
- 1 yumurta
- 1 sogan
- 1 diş sarımsak
- 2 kaşık galeta unu
- tuz karabiber
- 3 tane patates
- 1 su bardagı kaşar
Tarifin Hazırlanışı
- 1.Kıymayı yoğurduktan köfte haline getirdikten sonra birer yumurta büyüklüğünde kopararak yuvarlayın,
- Ortalarını parmaklarnızla bastırarak çanak şekline getirin.
- Haşlanmış patatesleride ezerek baharatlarla tatlandıırın ve birer çorba kaşığı saksıların içine doldurun.
- Hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizdikten sonra 1 çorba kaşığı salça ile iki bardak suyu karıştırarak tepsiye ekleyin.
- Köfteler iyice kızarana kadar 220 derecede pişirin.
- Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peynir serpin ve kaşarlar eriyince fırından alıp servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder