Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Sini Köftesi

Etiketler:

Köftesi için:
  1. 2 bardak ince bulgur
  2. 1 yumurta
  3. 150 gr kıyma
  4. 2 patates
  5. 1 tatlı kaşığı salça
  6. Köfte baharatı
  7. Tuz
İç malzeme:

  1. 200 gr. kıyma
  2. 3 soğan
  3. 1 çay kaşığı kimyon
  4. Tuz, karabiber
  5. Sıvıyağ
YAPILIŞI:
  1. Patatesler dilimlenip haşlanır, haşlama suyuyla birlikte bulgurun üzerine dökülür.
  2. Kıyma kavrulup soğan eklenir, soğanlar yumuşayınca baharatlandırılır.
  3. Köftenin malzemeleri kullanılarak özlü bir köfte yoğurulur.
  4. Kullanılacak tepsinin altı yağlanır ve unlanır, köfte hamurunun yarısı bölünür.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, el ayasında bastırılarak1 cm. lik parçalar yapılır ve tepsinin içi köfteyle kaplanır.
  6. Aralarındaki boşluklar bastırılarak kapatılır.
  7. Hazırlanan kıymalı harç köftenin üzerine eşit olarak yayılır.
  8. Kalan hamur tıpkı tepsinin altında olduğu gibi harcın üzerinede kaplanır.
  9. Bu işlemler sırasında eller sürekli ıslatılır.
  10. Tepsini üzeri elle bastırılarak(çok fazla bastırmayın) düzeltilir ve sıvı yağ sürülür.
  11. 200° de altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir, ılınınca dilimlenip servis yapılır.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye