
Köftesi için:
- 2 bardak ince bulgur
- 1 yumurta
- 150 gr kıyma
- 2 patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Köfte baharatı
- Tuz
- 200 gr. kıyma
- 3 soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- Sıvıyağ
- Patatesler dilimlenip haşlanır, haşlama suyuyla birlikte bulgurun üzerine dökülür.
- Kıyma kavrulup soğan eklenir, soğanlar yumuşayınca baharatlandırılır.
- Köftenin malzemeleri kullanılarak özlü bir köfte yoğurulur.
- Kullanılacak tepsinin altı yağlanır ve unlanır, köfte hamurunun yarısı bölünür.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, el ayasında bastırılarak1 cm. lik parçalar yapılır ve tepsinin içi köfteyle kaplanır.
- Aralarındaki boşluklar bastırılarak kapatılır.
- Hazırlanan kıymalı harç köftenin üzerine eşit olarak yayılır.
- Kalan hamur tıpkı tepsinin altında olduğu gibi harcın üzerinede kaplanır.
- Bu işlemler sırasında eller sürekli ıslatılır.
- Tepsini üzeri elle bastırılarak(çok fazla bastırmayın) düzeltilir ve sıvı yağ sürülür.
- 200° de altı ve üstü iyice kızarana kadar pişirilir, ılınınca dilimlenip servis yapılır.
Yorum Gönder