Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

İNCİRLİ KAYISILI BİSKÜVİ PASTASI

Etiketler:

MALZEMELER:

2 p. petibör bisküvi
1 çorba k. kakao
1 çorba k. tozşeker
1 çay b. süt
100 gr. tereyağ
1 çay b. ceviz
6 incir
6 kayısı
150 gr. bitter çikolata
HAZIRLANIŞI:
2 paket petibör bisküviden 18 adet ayrılır. geri kalan
bir karıştırma kabına alınır.bisküvileri kırmadan üzerine iri
kırılmış ceviz,ince doğranmış kayısı ve incir, tozşeker, kakao
ve süt ilave edilir. son olarak eritilmiş tereyağı da eklenerek
bisküviler parçalanarak karıştırılır.daha sonra elle piramit
şekli verilir. bir kaba kalan bisküvilerin yarısı dizilir.üzerine
piramit konur.piramitin yüzeyi eritilmiş bitter çikolatanın bir
kısmı ile sıvanır.daha sonra elde kalan bisküvilerle piramitin
üstü kaplanır.en son olarak kalan eritilmiş çikolata pastanın
tüm yüzeyine sürülür.bir süre buzdolabında bekletilerek üzerinde
hindistan cevizi ile servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye