Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

SÜTLÜ PORTAKAL TATLISI

Etiketler:

MALZEMELER:

1lt. süt
2 su b. portakal suyu ve kabuğu
1 limon suyu
1.5 su b. tozşeker
5 çorba k. mısır nişastası
1 p. kakaolu bisküvi
süslemek için:
yeşil fıstık
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Süt tencereye alınır.üzerine şeker, nişasta ,portakal suyu ve kabuğunun

rendesi eklenir.limon suyu da ileve edilerek karıştırarak pişirilir. fırın

kabına bisküvilerin yarısı dizilir. üzerine pişen muhallebinin yarısı dökülür.

daha sonra tekrar bisküvi dizilir. en son kalan muhallebi dökülerek üzeri

hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenerek1 gece buzdolabında bekletilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye