Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Lahana Çorbası

Etiketler: ,
Malzemeler
100 gr beyaz lahana, 60 gr piliç göğsü, 50`şer gram havuç ve kabak, 5 gr kişniş, 40 gr un, 50 gr krema, 200 ml tavuk suyu, 2 gr tuz, 2 gr beyaz biber, 30 gr zeytinyağı.
Hazırlanışı
Tavukgöğsünü bir tencerede haşlayın. Tavuk haşlanırken içine bir dilim kuru soğan 1 adet defneyaprağı, 5-6 adet karabiber ve az miktarda tuz ilave ederek, tavuk suyunu tatlandırın. Kaynayınca süzüp, bir kaba ayırın. Lahanayı ince şeritler halinde doğrayın. Tencerenin içine bir miktar zeytinyağı döktükten sonra unu 2 dakika boyunca, sararıncaya dek kavurun. Malzemenin içine tavuk suyunu ekleyerek, çorbayı karıştırın. Kaynama noktasında suya, ince şeritler halinde doğramış olduğunuz havuçları ekleyin. Çorbayı 4 dakika kaynamaya bıraktıktan sonra ince ince doğramış olduğunuz lahanaları, kabaklan ve haşladığınız tavukları da ilave edin. Bu sırada çorbanızın içindeki sebzelerin ezilmemesine dikkat edin. Çorbanız olmaya yakın bir zamanda yaklaşık 1 - 2 dakika öncesinden kremayı, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Kalori: 116 Yağ: 18 gr Karbonhidrat: 7 gr Protein: 19 gr

dipnot:Toksinleri Atıyor diye altına not düşülmüş bu tarif içinde
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye