BALIKESİRDE NE YENİR?
Etiketler:
gezi rehberi
Balıkesir halk mutfağı, yani mahalli yemekleri oldukça zengindir. Bu yemekler özellikle düğün, hayır gibi törensel nitelikteki toplantılarda hazırlanmakta ve davetlilere sunulmaktadır. Bu yemekler arasında sura, tirit, börülce, mafiş, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, düğün çorbası, güveç, peynirli patlıcan, zerde gibi yemekler ile Balıkesir Kaymaklısı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar dikkati çekmektedir.
31 Mart 2009 15:20
Sayın Özdil;
Bu yemeklerin yanına Susurluk ayranı da çok hoş gider diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.
31 Mart 2009 19:40
teşekkür ederim,evet güzel bir ayrana hiçbir zaman hayır diyemem
Yorum Gönder