Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Zeytinyaglu Uzun Pakla (Fasulye)





Zeytinyaglu Uzun Pakla (Fasulye)


Malzemeler: 1kg taze fasulye, 100 gr tereyagi 1,5 su bardagi su, tuz, karabiber

Yapilisi: Fasulyeler kirilmadan uçlari temizlenir, iyice yikanir ve uygun bir tencereye dizilir. Su ilave edilirek, karistirilmadan ve tencerenin kapagi açilmadan arada bir silkinerek kisik ateste pisirilir. Pisirilen fasulyenin üzerine eritilmis kizgin tereyagi dökülür.

Tuzu ve karabiberi de arzuya göre ilave edilerek sicak sicak servis yapilir.
Afiyet Olsun..
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye