Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Kabak Böreği

Bu börek tüm haftanın yorgunluğunu ve stresini atmak için pazar günü evde keyif yaptığı zamanlar babamın favorisiydi. Annem büyük bir şevkle bu böreği yapardı. Ben ve kardeşlerim de annemizin böreği yapma aşamasından, midyemize indirme aşamasına kadar biricik annemizin eteğinden ayrılmazdık. Tabi artık büyüdük, şehirdışında okuduğum için bizimkilerin bu Pazar keyfini kaçırıyorum. (Annem duymasın ama çok üzülüyorum) Ağzımızın suyunu akıtan, son parçası için kavga ettiğimiz bu nefis böreği sizlerle paylaşmak istedim.

KABAK BÖREĞİ
Malzemeler:
3 yufka
1 kiloya yakın balkabağı
Her yufka için 2-3 avuç toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Bir tutam tuz

- Kabakları rendeleyin. 3 eşit miktara bölün.
- Rendelenmiş kabakları teker teker her yufkanın içine yayın.
- Kabakların üstüne şeker serpin. (Yufka başına 2-3 avuç)
- Yufkaları bir kenarından ortaya kadar rulo yapın. Karşı kenarı da aynı şekilde ortaya doğru sarın.
- Tepsiye yerleştirin.
- Suyu, tuzu ve yağı karıştırıp böreklerin üstüne sürün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye