MALZEMELERİ:
1 su bardağı haşlanmış kabuğu soyulmuş nohut 300 gr tavuk eti (gögüs) 3 diş sarımsak 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Sıvıyağ (kızartmak için) 5-6 çorba kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber YAPILIŞI: Nohut, tavuk eti (gögüs) ve sarmısağı robotta eziniz. Yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurunuz. Aparatif olarak ikram edicekseniz misket şeklinde yuvarlayın ana yemek olarak ikram edicekseniz ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayınız. Köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda 2-3 dk. çevirerek kızartınız. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Yorum Gönder