Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Kuzu Haşlama

Malzemeler
6 Adet kuzu incik
2 Adet soğan
3 Adet patates
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Adet limon suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye koyun.
  • Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayana dek haşlayın.
  • Başka bir tencerede margarini eritin.
  • İçine rendelenmiş havuçları koyun ve 3 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun.
  • Unu serpiştirerek ilave edin ve biraz daha karıştırın.
  • Suyunu süzdüğünüz kuzu incikleri ve et suyunu tencereye ilave edin.
  • Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
  • Limon suyunu dökün, tuzunu ayarlayın ve karabiber serpiştirin.
  • Kaynadığında oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp, atın.
  • Patatesler yumuşadığında servis yapın.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye