Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Kremali mantarli tavuk


Malzemeler:
2-3 tavuk budu
1 paket mantar (250 gr.)
2 paket sivi krema (Schlagsahne)
2 yemek kasigi soya sosu
2 tatli kasigi un

Hazirlanis:
Tavuk butlarini haslayin , onlar haslanirken biraz siviyaginda dilim halinde kestiginiz mantarlari kavurun biraz. Haslanmis olan tavuklari didikleyin ve mantarlara ilave edip biraz daha kavurun. Soya sosunu ekleyin, unu ve kremalarida ekleyip tuzunu ilave edin. Hepsini karistirin bir iki tasim kaynatin. Cok kati olursa az birsey süt ilave edebilirsiniz, sivi olursa biraz daha un ilave edin ama bu ölcülerle tam kivaminda oluyor.

(But yerine tavukgögsüde kullanabilirsiniz, tavukgögüslerini haslamadan mantarlardan önce kavurun biraz rengi döndükten sonra mantarlari ekleyin)
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye