Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

FALAFEL


MALZEMELER
1 kg bakla
yarım kg nohut - 1 adet sogan- 1 çay kaşıgı kişniş - 1 çay kaşıgı kimyon
1 çay kaşıgı kabartma tozu
3
yumurta
2 çay kaşıgı susam
5 diş sarımsak
1 demet dereotu
Tuz,

TARİFİ
Bir gece önceden tuzlu suda ıslatılmış bakla ve nohutu diri sekilde süzün.
Süzülmüs nohut ve baklayı robotta ( ben et makinası ile çekiyorum) robotun ana haznesinde çekin.
karisimina diger malzemelerin hepsini ilave edip yogurun. Yogurdugunuz karisimdan ceviz büyüklügünde parçalar alıp köfte sekline getirin. Tekrar 15 dk. kadar oda sicakliginda dinlendirin. Falafel`lerinizi 190 °C`de ısıtılmıs fritözde (4 dk.) iyice kızartın

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye