Fondü
Etiketler:
Dünya Mutfaklarından,
Püf Noktası
18. yüzyılda İsviçre’de ortaya çıktı: Peynir bir kapta eritiliyor, uzun çatallarla ekmek ve sebze parçaları bandırılarak yeniyor. Peynirin içinde eritildiği toprak ya da dökme demir kap, masada hafif bir ateş üzerine oturtularak sıcak tutuluyor. İsviçre fondüsünün geleneksel tarifinde gravyer ve Emmental peyniri, bu peynirleri doğrudan ateşten koruyan ve güzel bir tat veren sek beyaz şarap, taze peynirin tadının acı olmasını engelleyen vişne brendisi (kirsch), peynirin dağılmasını engelleyen mısır unu var. Fondünün etlisi, sebzelisi, çikolatalısı da yapılıyor. Yine geleneksel bir İsviçre yemeği olan raklet ise, raklet peynirinin kızartılmasıyla hazırlanıyor.
Yorum Gönder