Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

FIRINDA MANTARLI HAMSİ


Malzemeler

400 gr. hamsi
500 gr. kayın mantarı
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Şeker
Karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Fesleğen
3 yemek kaşığı mısır unu
Zeytinyağı

Yemeğin Yapılışı

İnce bir şekilde kıyılan soğanlar tavada kavrulur. Mantarlar doğranarak soğana ilave edilir. Üzerine doğranmış sarımsaklar eklenir.

Domatesin kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır, eklenir ve karıştırılır. Hamsilerin kılçıkları çıkarılır. Yağlanan küçük kaplara mısır ununa bulanan hamsiler yerleştirilir.

Tavada hazırlana sos içine konur ve üzerine hamsi dizilir. Mısır unu serpilir. 170 derece fırında 15 dk. pişirilir. Tabağına ters çevrilerek sunumu yapılır.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye