Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Çilek Şurubu Tarifi

Etiketler:
  1. 1 kilo çilek
  2. 1 kilo şeker
Çilekler iyice temizlenip yıkanır. Çukur bir kaba konur. Üzerine bir kilo kesme şeker ilave edilir. Şekerin erimesi meyva suyunun çıkıp halli için iki saat tel ile karıştırmaya devam edilip bırakılır. Üç gün sonra şeker erimiş ve şurup olmuş durumda görülür. O zaman, önce süzgeçten, sonra ikinci bir ince süzgüden geçirilip şişelere boşaltılır. Mantarlanır, mumlanır. Şişeler serin bir yerde ters konarak saklanır.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye