Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

SÜTLAÇ

Etiketler:


1 fincan pirinç, ½ su bardağı Su içinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Bir tahta kaşıkla pirinçler iyice ezilerek adövülür.

Başka bir tencerede 4 su bardağı Süt, bir bardak şeker, bir tutam tuz ve haşlanıp, ezilmiş pirinç karıştırılarak kaynatılır.

Yine ayrı küçük bir kapta, pirinç unu, nişasta birlikte su ile ezilir.

Kaynamakta olan pirinç-süt karışımından birkaç kaşık alınarak,

nişasta-pirinç unu karışımına katılır. Elde edilen karışım,

top top olmamasına dikkat edilerek, Süt-Pirinç karışımına katılır.

karıştımaya devam edilir. 10 dakika daha kaynatılır.

Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.


Malzemeler ; 4 kişi için
4 su bardağı Süt
1 Su bardağı Şeker
1 fincan kırıklı Beyaz Pirinç
1 silme kaşık Nişasta
1 silme kaşık Pirinç Unu
bir tutam Tuz

Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir.

İsteğe göre, güveç kaplarına konulursa, fırına sürülerek üstü pişirilip, fırında sütlaç elde edilebilir.

Afiyet olsun......

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye