Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

MIHLAMA - KUYMAK

Etiketler:


MIHLAMA ( KUYMAK)

MALZEMELERİ: 1 su bardagi misir unu
200 gr tel peynir ( mıhlamalık peynir karedenizde bulunur )
1 su bardagi sicak su

YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagini tencereye koyun. Yag eridikten sonra misir ununu dökerek, tereyagi ile kavurun. Un pembelestiginde, kaynamis sicak suyu ilave ederek suyla bir miktar pismesini saglayin. Katilasmaya baslayinca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pismesini, hafif hafif tahta kasikla malzemenin birbirine karismasini saglayin. Genellikle Peynir tuzlu olur tuz ilave etmeyin. Pistikten sonra servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye