Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

KEDİDİLLİ BALKABAĞI

Etiketler:

MALZEMELER:

1 kg balkabağı
1.5 su b.toz şeker
1 tatlı k. tarçın
12 adet kedidili bisküvi
yarım su b. krema
üzeri için:
1 çay b. badem veya ceviz
1 kase kremşanti
HAZIRLANIŞI:
Temizlenmiş bal kabağı küp küp doğranır.1,5 su

bardağı tozşekerle beraber pişirilir. pişince iyice

ezilip püre haline getirilir.daha sonra azar azar

kreması ve tarçını ilave edilir.daha sonra badem

de ialve edilerek karıştırılır.pasta çemberi tabağa

oturtulur.içine bisküvilerin yarısı dizilir üstüne kabaklı

karışım dökülür. daha sonra kalan bisküviler de dizilir

ve tekrar üzerine kabaklı karışım dökülür.oda

sıcakılığına gelince buzdolabına kaldırılarak birkaç

saat bekletilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye