Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

BULGURLU ALACA ÇORBA:

4 çorba k.bulgur
4 çorba k.yeşil mercimek
yarım su b.nohut
2 soğan
1 tatlı k.toz kırmızı biber
1 tatlı k.nane
4,5 adet kırmızı biber
2 çorba k.tereyağı
1 su b.et suyu
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine yemeklik kesilmiş
soğanları ilave edin.
Üzerine yarı kıvamda haşlanmış yeşil mercimek
bulguru ekleyin.Üzerine sıcak su ekeleyin.
1 su bardağı et suyunu ilave edin.Hşlanmış nohutu
ekleyin tencerye.Üzerine kurutulmuş kırmızı biberi
ilave ederek pişirin.
Çorba piştikten sonra üzerine kuru nane ekleyin.
Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın üzerine
kırmızı pulbiber ekleyin.
Bu kartışımı çorbanın üzerine gezdirin
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye