Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

FIRINDA KABAK MÜCVER

Etiketler:
Aslına bakarsanız biz ailece kabağı pek sevmeyiz. Kabağı sadece mücver olarak tüketiriz. Annem arada bir kızartarak mücver yapardı ama kızartma esnasında mutfak berbat olduğu için pek de yapmak istemezdi. Bir gün annemin arkadaşı televizyonda fırında kabak mücverin yapılışını seyretmiş ve mükemmel bir sonuç elde etmiş. Tarifini anneme de verdi. Gerçekten harika olmuştu. Annemin kızartarak yaptığı mücver tadında ama daha hafifi. Kek gibiydi. Şimdi annem ne zaman bu yemeği yapsa önümüze koyarken. Kabak sevmeyen varmııııııııııı? diye takılıyor.

MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım demet dereotu
- yarım demet taze nane ya da 1 çorba kaşığı kuru nane
- yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- yarım paket kabartma tozu
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un

Kabakların kabukları soyulup rendelenir. 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yumurta, tuz ve şekeri çırparız. İnce kılıymış dereotu ve naneyi ve yeşil soğanı (sadece yeşil kısımları) da ilave ederiz. Daha sonra kabakları da bu karışıma koyup, unu ve kabartma tozunu da ekleyerek iyicene karıştırırız. Hazırladığımız hamuru tepsiye dökerek fırına veririz.
Biraz dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis yaparız.
Afiyet olsun!
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye