Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Künefe

Çiğ Kadayıf Urfa peyniri (künefelik-tuzsuz)


Malzemeler

  • 750 gr. çiğ kadayıf
  • 1/2 kg. künefelik peynir (tuzsuz beyaz peynir - Urfa veya Hatay peyniri)
  • 1 paket margarin veya tereyağı (tereyağı olsa daha iyi olur) (1 paket=250 gr)
  • Şerbeti için: 4 su bardağı şeker, 2 su bardağı su
  • Üzeri için: fıstık, ceviz (isteğe göre)
Hazırlanması:
  • Tereyağının 2 kaşık kadarını ayrılıp geri kalanı eritilir, bir tepsiye alınmış çiğ kadayıfın üzerine dökülüp harmanlanır (bu işleme kırma deniyor)
  • Eritilmemiş tereyağı ile fırın tepsisi yağlanır
  • Çiğ kadayıfın yarısı parça parça ele alınarak tüm tepsiye serpiştirilerek tüm tepsi kaplanır
  • Tepsiyi kaplanmış kadayıflar elle bastırılarak teller sıkıştırılır (tellerin sıkıştırıldıktan sonraki hali yarım cm. yi geçmeyecek şekilde olması iyi olur)
  • Üzerine ezilmiş olan peynir yine aynı şekilde her tarafa serpilir.
  • Peynirin üzerine kalan kadayıf aynı şekilde serpiştirilerek kaplanır
  • Tekrar elle bastırılarak sıkıştırılır.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Künefe fırından çıkmadan şerbeti hazırlanır: Şeker ve su birlikte ocakta kaynatılıp yaklaşık 10 dk kadar kaynatılır, ateşten indirmeden önce birkaç damla limon suyu ilave edilir. Şerbet ve künefe sıcakken şerbet künefenin üzerine dökülür. Dilenirse fıstık veya cevizle süslenerek sıcak sıcak servis yapılır
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye