
Kullanılan Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
- 2 su bardağı pirinc
- 2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
- Yaırm su bardağı tahin
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 limon suyu
- 5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tutam tuz
Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Yorum Gönder