Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Tahinli lahana dolması

Etiketler:

Kullanılan Malzemeler:

  1. 1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
  2. 2 su bardağı pirinc
  3. 2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)
  4. 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı
  6. 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  7. 1 tatlı kaşığı karabiber
  8. Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
  9. Yaırm su bardağı tahin
  10. 1 tutam tuz
Sos İçin :

  1. 1 çay bardağı tahin
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 2 limon suyu
  4. 5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
  5. 1 çay kaşığı nane
  6. 1 çay kaşığı kırmızı biber
  7. 1 tutam tuz
Tarifin Hazırlanışı

Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın. Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın. Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin. Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın. Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye