Kullanılan Malzemeler:- 200 gr Asma Yaprağı
- Kırmızı Tozbiber
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1 Demet Maydanoz
- 250 gr Soğan
- Karabiber,Tuz
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Demet Nane
- 1 Demet Dereotu
Tarifin Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp bir saat önceden ıslatın.
- Soğanları küçük küçük doğrayıp biraz tuz ile ovun.
- Maydanoz, dereotu ve naneyi temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.
- Pirinci süzün. Yeşillikleri ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberi serpin.
- Hazırladığınız iç malzemeyle asma yapraklarını ufak ufak sarın.
- Dolmaları tencereye dizip üzerini geçecek kadar su ilave edin. Dolmaların üzerine zeytinyağını gezdirin. Dağılmamaları için ağır bir tabak yerleştirerek kısık ateşte bir saat pişirin.
- Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Yorum Gönder