Kullanılan Malzemeler:
- 6-8 adet kabak
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı margarin
- 3-4 adet taze soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
- Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın.
- Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun.
- Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.
- Bir tencereye margarini koyun. İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun.
- Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.
- İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin. Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Yorum Gönder