Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Kebaplı Kabak Dolması

Etiketler:
Kullanılan Malzemeler:
  1. 6-8 adet kabak
  2. 500 gr kuşbaşı et
  3. 1 yemek kaşığı margarin
  4. 3-4 adet taze soğan
  5. 2 adet domates
  6. Yarım demet maydanoz
  7. 1 adet yumurta sarısı
  8. Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

  1. Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın.
  2. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun.
  3. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.
  4. Bir tencereye margarini koyun. İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun.
  5. Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin.
  6. İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin. Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye