Kullanılan Malzemeler:
- 6 elma
- 250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 fincan Amerikan pirinci
- 1 yemek kaşğı tereyağı
- 2 fincan su
- 1 bardak şeker veya pekmez
- tuz
Tarifin Hazırlanışı- Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin. Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.
- Diğer tarafta pirinci haşlayın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin. Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun.
- Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Elmaları fırın tepsisine dizin.
- Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün. İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin.
- Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
Yorum Gönder