Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Kayık Dolması

Etiketler:
Kullanılan Malzemeler:

  1. 4 adet kabak
  2. 5 adet ortaboy patates
  3. Yarım su bardağı kadar ufalanmış peynir
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. yarım yemek kaşığı tereyağ
  6. Süt
  7. yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
  8. yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
  9. dereotu,kekik, nane,tuz,pul biber, muskat cevizi (bu arzuya kalmış)
Hazırlık

  1. Öncelikle 5 adet patatesin kabuklarını kesip, iri küp küp doğrayınız bir tencereye sıcak su koyup patatesleri haşlamaya bırakınız. Tuz ekleyip. Haşlandıktan sonra püre haline getirip, pul biber, Arzu edildiği kadar peynir ufalayın. Kimyon, karabiber, nane, kekik, bilhassa bol dereotu kıyınız (sevdiğiniz baharatları katın)
  2. az sıvıyağ katın (yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar)
  3. Kabakları soymadan sadece sap ve uç kısmını bıçakla kesiniz. Yıkayınız. Derin bir tencereye sıcak su doldurup, tuz katıp ,uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş kabakları hafif haşlanmaya bırakınız, dağılmayacak şekilde...
  4. Başka küçük bir tencereye beşamel sos hazırlayacağız. Şöyleki; 2 yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı tereyağ, biraz sıvıyağda ekliyorum yarım çay bardağından biraz fazla. Un kokusu gidene kadar kavuruyorum. Azar azar süt ekliyorum
  5. boza kıvamından biraz daha koyu olacak. İçine tuz ve yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar katıyorum aygazı kapatıp karıştırıyorum (istenirse muskat cevizide az rendelenebilir)
Tarifin Hazırlanışı

  1. Bu esnada üstten ısıtmalı fırını açınız...
  2. Öncelikle haşlanmış kabakları bir fırın tepsisine diziniz. (soğuk suya çıkarın haşlanmış kabakları) Ortasını tatlı kaşığı yardımıyla kayık formu vererek çok dibe inmeden yayvan şekilde ortasını oyunuz.
  3. Bu çıkan kabak içlerini patates püresine katınız. Püreyi karıştırıp, bu karışımdan kaşıkla alıp kabakların ortalarını doldurunuz.
  4. Hazırladığınız beşamel sosu pürenin üzerini kapatacak şekilde yayınız...
  5. Beşamel sosunun üzerinede süslemek için bir kenarına pul biber orta kısmına doğru kıyılmış dereotu ve kekik serpip fırına veriniz...
  6. Üstten ısıtmalı fırında 200 derecede kayıkların üzeri kızarana kadar pişiriniz...
  7. Fırından çıkan Kayıkları servis tabağına alıp, tabağın etrafına kekik serpiştiriniz...
  8. AFİYET OLSUN
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye