- 4 çorba kaşığı tereyağı (veya margarin)
- Yarım demet maydanoz
- 10 tane iri mantar
- 2 su bardağı kaşar peyniri
- 1 fincan süt
- 1-2 dilim tost ekmeği
- Tuz, Karabiber
- 1 havuç
Mantarları yıkayıp bir bezle kurulayın. Sap kısmını mantarların şeklini bozmadan elinizle ya da bıçakla çıkartın. İçi çıkartılmış mantarları fırın tepsisine (yada güvece) dizin. Üzerlerine tuz karabiber serpin. 2 kaşık tereyağı eritin. İçine yarım limon koyup karıştırın. Fırçayla eritilmiş yağı mantarların içine ve üstüne sürün. Fırının yalnız üst kısmını yakın. Mantarları hafif diri kalacak şekilde yarı pişirin. Mantarlar pişerken sütle ıslatılmış tost ekmeğini, karabiber, tuz, rendelenmiş kaşar peynirini, havucu karıştırın. Mantarları fırından alın. Harcı mantarların içine doldurun. Kalan eritilmiş yağı mantarların üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 200c fırında üzeri altın bir renk alana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Servis tabağını maydanozla süsleyebilirsiniz.
Yorum Gönder