Malzemeler:
1 Kg. Dana Eti Kuşbaşı
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su
Ön Hazırlık:
Domatesler küp biçiminde doğranacak. Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. Sivri biberler halka doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.
Tabanı kalın çelik bir tencereye 2 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı doğranmış etler ilave edilecek. Normal ocak ısısında etler, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, 3 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak. Üzerine soğanlar ilave edilecek kavurulacak. Üzerine sivri biberler ilave edilecek kavurulacak. Üzerine domatesler ilave edilecek diriliği gidinceye kadar kavurulacak ve malzemeler karıştırılacak. 3 Su bardağı kaynar su, karabiber ve kimyon ilave edilecek. Malzemeler karıştırıldıktan sonra ocağın ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılıp bir yere not edilecek. Tam, 60 dakika sonra Et Sote yemeğiniz hazır. Şimdi yemeğinize tuz ve kekik ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
Yorum Gönder