Malzemeler:
600 gr. Kavurmalık Dana Eti
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Ön Hazırlık:
Etin üzerindeki fazla yağ ve sinirler temizlenecek, tercihinize göre iri veya küçük olarak kuşbaşı doğranacak. Tel süzgece aktarılıp, sudan geçirilecek. Süzülmesi için dinlenmeye alınacak.
Ocak üzerinde bulunan kalın tabanlı çelik tencereye, 1 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Ocak ısısı normal ısı da olacak. Etler ilava edilecek karıştırılarak, etin renk değiştirmesi sağlanacak. Bu sırada et kendi suyunu salacak. Bu aşamada ocağın ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek, tencerenin kapağı kapatılacak. Kapak kenarından buhar çıkmaya başladıktan sonra, saat'a bakılacak bir yere not edilecek. Tenceredeki et, 1.5 saat pişirilecek. Bu süre içerisinde ara sıra tencereye müdahale edilerek et karıştırılacak ve etin suyu kontrol edilecek. Gerektiğinde kaynar su takviye edilecek. İlave edilen su miktarı et ile yüz yüze olacak. Etin pişmesine yakın karabiber, kekik, tuz katılıp karıştırılacak. Kavurmanın tuzu karar hale getirilecek. Süre sonunda tencerenin dibinde su olmayacak, ilave ettiğimiz yağ ve parlak görünümlü kuşbaşı etler kalacak. Sonrası malum.
Yorum Gönder