BOLU USULÜ PATATES ÇORBASI:
4 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
4 çorba k.yoğurt
3 çorba k.un
1 yumurta
sıvıyağ
tuz
su
Üzeri için:
1 çorba k.tereyağ
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencerede
sıvıyağda soğan ve patatesleri soteleyin. Üzerine sarımsakları da
ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ilave edip
pişmeye bırakın. Diğer tarafta terbiyesi için un, yumurta sarısı ve
yoğurdu çırpın. Üzerine biraz soğuk su ilave edip karıştırın.Terbiyeyi
kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Suyunu ve tuzunu
ayarlayın. Kaynayınca servis kabına alıp üzerine toz kırmızı biber ve
kızdırılmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın
Yorum Gönder