- 3/4 kase ince doğranmış karnıbahar
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam kekik
- 1 tutam tuz (1 yaş ve üzeri)
Tarifin Hazırlanışı
- sarımsağı zeytinyağda kekik ile birlikte soteleyin.
- ince ince doğranmış karnıbaharı ilave ederek bir kaç dakika sürekli karıştırarak kavurun.
- 200 ml sıcak suyu tencereye ilave edip kapağını kapatın.
- karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin.
- tel bir süzgeçte kaşığın tersi ile ezip karnıbahar püresi haline getirin.
- tencereyi tekrar ateşe koyun.
- karnıbahar püresine 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin.
- bir taşım kaynatın.
Yorum Gönder