Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

ŞİŞBÖREK

ŞİŞBÖREK:
1 kuru soğan
zeytinyağı
1 avuç pirinç
1 su b. nohut
1 çay b. erişte
1 su b. mantı
1 kase tuzlu süzme yoğurt
1 çorba k. tereyağı
nane, kuru tarhun
HAZIRLANIŞI:
Önce kurusoğanı piyaz doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış nohutu, pirinci erişteyi
ve mantıyı koyun.Bu malzemeler çiğden ilave edilecek. üzerine biraz sıcak su ilavesi ile pişmeye bırakın.
Bu arada tuzlu süzme yoğurdu(bildiğimiz süzme yoğurttan daha farklı bir lezzet)su ile açın. Daha sonra yemeğin
suyundan ilave ederek ılıtıp yemeğe ekleyin. Suyunu ayarlayın. Tavaya tereyağını alın. Kızarınca kuru tarhunu ve taze
naneyi ekleyin. Bu sosu çorbanın üzerine ilave edip çorbanın altını kapatın.
LEZZET:Bu yemeğe çorba demek haksızlık olur. Mantı desek hiç değil. Tek söylenebilecek şey müthiş bir lezzet.
Yoğurdu, mantısı,tarhun otu, taze nane ve tereyağı birbirine bu kadar mı lezzet verir. Söylemesi bizden.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye