Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Kavunlu Sütlaç

Etiketler:



Malzemeler :
  • 1 su b. pirinç
  • 1 çorba k. salep
  • 5 su b. süt
  • 1 kavun
  • 1 su b. tozşeker
Hazırlanışı :

Tencerye 1 su bardağı pirinci alın.Üzerine sıcak su ilave edip pirinci haşlayın.Pirinç haşlandıktan sonra üzerine 5 su bardağı sütü alıp birklikte kaynatın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 çorba kaşığı salep ilave edin. 1 adet kavunun kabuklarını soyun.Yarısını parçalayıcıdan geçirin.Parçalayıcıdan geçirdiğiniz kavunun püresini yada suyunu tencereye ilave edin.Ocağın altını kapatın.Kaselere boşaltın.Kaselerin üzerine küp kesilmiş olan kavunları ekleyin.Kavunların üzerine karpuz koyup servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye