MALZEMELER:
1 levrek1 çay b.nohut
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 limon
1 tutam maydonoz
3 sap yeşil soğan
3 defne yaprağı
tuz
karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Ayıklanmış ve temizlenmiş balık tencereye alınır.
Üzerine defne yaprağı doğranmış limon, tane karabiber,
sarımsak ve biraz su ilave edilerek pişirilir.balık pişince
bir kaba alınıp ince ince didilir,suyu da çorba da
kullanılmak üzere ayrılır.tencereye zeytinyağı alınır.
üzerine didilmiş balık, haşlanmış nohut ve közlenmiş
biber doğranarak ilave edilir.daha sonra ayrılan balık
suyu üzerine dökülür.tuzu ayarlanır. en son kaynamasına
yakın doğranmış maydanoz ve yeşil soğan eklenerek pişirilir.
Yorum Gönder