Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Peynırlı Kırmızı Bıber Dolması

Etiketler:

Kullanılan Malzemeler:
Süre
25-30 dk
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
6 kişi
  1. 6 adet etlı kırmızı bıber
  2. 2yemek kasıgı sıvı yag
  3. 100 gr kasar
  4. 1 su bardagı lor peynırı(yada çökelek)
  5. 1 cay kasıgı hardal(istege baglı)
  6. 1 cay kasıgı kırmızı bıber
  7. 1 cay kasıgı tuz
  8. 1 cay kasıgı kımyon
Hazırlık
  1. Etlı kırmızı bıberler sap kısımlarının altından kesılerek tohumları yıkanır,temızlenır.
Tarifin Hazırlanışı
  1. Bır kapta Kasar peynırı rendelenır ve uzerıne lor peynırı eklenır ve hardalıda (ıstege baglı) ekleyerek catalla ezılır.Tuz, pulbıber,kımyon serpılıp karıstırılır ve kıyılmıs dereotu atılır.Kişnişte(istege baglı) eklenır ve karısıtır.
  2. Çay kasıgı yardımıyla bıberlerın ıclerıne doldurulur.Bıberler aralıklı olarak tepsıye dızılır(borcam daha rahat olur).Üzerıne zeytınyagı sürülüp,10 dk onceden ayarlana fırında 30 dk pişirilir.Dilimleyıp üzerınesirke gezdırılır ve maydonoz serpılır..
  3. Afıyet olsun..
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye