Süre 25-30 dk Zorluk Derecesi: Kolay Kaç Kişilik 6 kişi | - 6 adet etlı kırmızı bıber
- 2yemek kasıgı sıvı yag
- 100 gr kasar
- 1 su bardagı lor peynırı(yada çökelek)
- 1 cay kasıgı hardal(istege baglı)
- 1 cay kasıgı kırmızı bıber
- 1 cay kasıgı tuz
- 1 cay kasıgı kımyon
Hazırlık | - Etlı kırmızı bıberler sap kısımlarının altından kesılerek tohumları yıkanır,temızlenır.
| Tarifin Hazırlanışı | - Bır kapta Kasar peynırı rendelenır ve uzerıne lor peynırı eklenır ve hardalıda (ıstege baglı) ekleyerek catalla ezılır.Tuz, pulbıber,kımyon serpılıp karıstırılır ve kıyılmıs dereotu atılır.Kişnişte(istege baglı) eklenır ve karısıtır.
- Çay kasıgı yardımıyla bıberlerın ıclerıne doldurulur.Bıberler aralıklı olarak tepsıye dızılır(borcam daha rahat olur).Üzerıne zeytınyagı sürülüp,10 dk onceden ayarlana fırında 30 dk pişirilir.Dilimleyıp üzerınesirke gezdırılır ve maydonoz serpılır..
- Afıyet olsun..
|
|
Yorum Gönder