Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Gül Şurubu Tarifi

Etiketler:
  1. yarım kilo gül
  2. 2 kilo şeker
  3. 2 buçuk adet limon
  4. 20 adet gelincik yaprağı
  5. yarım kilo pudra şekeri
Gül yaprağı (pembe kısımları), 20 gelincik yaprağı, 2 buçuk limonun suyu ve yarım kilo pudra şekeri ile karıştırılıp bir kavanoza konur. Her gün yapraklar alt üst edilir. Altı gün sonra kaynamış koyu şekere hazırladığımız gül karışımı katılır ve hemen ateşten alınır. Soğuduktan sonra süzülüp şişelere bölünür. Mantarlanır, mumlanır, şişeler ters konup saklanır.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye