Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Erikli dolma

Etiketler:

Kullanılan Malzemeler:

  1. 250 gr yağlı kıyma
  2. 2 adet patlıcan
  3. ½ kg kabak
  4. 6 adet dolmalık biber
  5. 125 gr asma yaprağı
  6. ½ kg domates
  7. 1 yemek kaşığı biber salçası
  8. 2 su bardağı pirinç
  9. 2 yemek kaşığı margarin
  10. ½ kg can eriği
  11. 2-3 adet soğan
  12. ½ baş sarımsak
  13. ½ çay kaşığı karabiber
  14. 1 çay kaşığı tuz
Tarifin Hazırlanışı:
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye