Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

TAVUKLU HASANPAŞA KÖFTESİ

MALZEMELER:

yarım kg tavuk
1 soğan
1 tutam maydonoz
kurutulmuş ekmek
1 yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber
püresi için:
4 patates
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
sosu için:
2 domates
1 tutam kuru domates
2 diş sarımsak
fesleğen,zeytinyağı,tuz
HAZIRLANIŞI:
Köftesi için karıştırma kabına çekilmiş tavuk göğsü,

soğan, doğranmış mayadanozkurutulmuş ekmek

yumurta, tuz, karabiber ve sarımsak ilave edilerek

karıştırılır. hazırlanan köfte çanak şekli verilerek
tepsiye dizilir.Püresi için haşlanmış patatesler ezilir.

tereyağı vesüt ilave edilerek karıştırılır.diğer taraftan

sosu hazırlanır.domatesler doğranarak sıvıyağda

sotelenir.üzerine ıslatılan kuru domates doğranır.

sarımsak , fesleğen,zeytinyağı ve tuzu ilave edilerek

pişirilir.hazırlanan püre köftelerin içine şanti

torbasıyla sıkılır.sosu da etrafına dökülerek fırına

verilir.üzeri kızarana kaadr pişirilir.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye