Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Patates Tavası

Patates Tavası

Malzemeler:
  • 200 gr. yağlı kıyma
  • 2 orta,1 büyük boy patates
  • 5 adet domates
  • 7-8 adet sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı salça (biz 2 y.k biber+domates salçası kullandık ama bana salçası biraz fazla geldi)
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • pulbiber, karabiber, tuz
Hazırlanması
  • Patatesleri soyup yıkayın ve 2-3 cm büyüklüğünde doğrayın (ince olursa kolay pişer)
  • Domatesleri yıkayıp küp küp doğrayın
  • Soğanları soyup yıkadıktan sonra küçük olmayacak şekilde doğrayın.
  • Sarımsakları soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın
  • Biberleri yıkadıktan sonra 2 cm eninde doğrayın
  • Geniş bir tepsiye bütün sebzeleri koyun, üzerine kıymasını koyun.
  • Derin bir kaseye salçayı alın ve üzerine sıvı yağı, suyu, tuz, karabiber ve pulbiberini ilva edip tüm malzemeyi karıştırın. Salça tamamen ezildiğinde tepsideki malzemelerin üzerine bu karışımı dökün ve homojen bir karışım olana kadar karıştırın

  • (Ben su miktarını ölçmemiştim ama 2 bardak su rahat gidiyor. Siz tepsinin dibinde biraz su olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Açıkta pişeceği için önemli olan yemeğin yanmayacağı kadar su koymak)
  • Fırında pişirin
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye