Domates Tavası
Malzemeler:
- 200 gr. kıyma
- 1 kg domates
- 6-7 adet sivri biber
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça (olmayabilir)
- tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ
- Kıymayı biraz yağ ile tencerede kavurmaya başlanır. Biraz kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı atıp biraz da o kavrulur. Üzerine doğranmış biber atılıp o da birlikte kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ikiye/dörde bölünmüş sarımsaklar ilave edilip o da kavrulur.
- Arkasından salça ilave edilip o da kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğranmış domatesler atılır. İsteğe göre pulbiber atılır.
- Domatesler pişince karabiber ve tuzu ilave edilip altı kapatılır.
- Bulgur pilavı, ayran ve turşu ile servis edilir.
Yorum Gönder