Yemek Tarifleri ve Gezi Rehberim
Gözüme çarpan tarifleri ve gezi notlarını paylaştığım not defterim

Beşamel Soslu Pirzola

Etiketler:
Malzemeler

12 Adet kuzu pirzola
2 Çorba kaşığı tereyağı
4 Çorba kaşığı un
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
2 Adet limon
1 Tutam biberiye
1 Çay kaşığı hindistan cevizi
Tuz, karabibe
Hazırlanışı
  • Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
  • Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
  • Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
  • Birkaç dakika dinlendirin.
  • Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
  • Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
  • Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
  • Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
  • Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
  • Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
  • Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pda Türkiye